AuriaFil implanta una aplicació mòbil que facilitarà el control del seguiment de les ordres de treball, a temps real, dels equips de quadres elèctrics. Aquest projecte, que respon a una estratègia de millora de la viabilitat de la Fundació a partir de criteris d’innovació i sostenibilitat, resoldrà, per una banda, les necessitats de fiabilitat que demanda el sector i la tipologia de client -majoritàriament administració pública i empreses- i, per una altra, esdevindrà una oportunitat per continuar transformant digitalment l’entitat de manera que es millori la capacitat de dur projectes innovadors d’economia social que responguin a la necessitat de generar ocupació.

Amb aquesta digitalització i sistematització del servei d’equips de quadres elèctrics amb l’ús de dispositius mòbils i desenvolupament i adaptació de programari especialitzat, permetrà tant la recollida de dades com la planificació d’actuacions i suposarà un canvi significatiu en la comercialització d’aquest servei.

Posant a disposició del departament comercial eines com aquesta i els coneixements necessaris es propicia també l’arribada de nous clients alhora que s’impacta positivament en la creació de noves línies d’activitat dins del servei que permetran la contractació de persones amb risc d’exclusió social. Aquest fet, revertir la seva situació de desocupació o vulnerabilitat, és al capdavall la missió darrera de la Fundació.

En una primera etapa l’App s’allotja a Google Play Store i és d’ús privat però, tenint en compte que està creada amb un codi font propi, es podrà escalar i adaptar a futures necessitats. Tampoc no es descarten versions posteriors que puguin ser obertes a altres entitats del sector social amb necessitats similars a les nostres.

Aquesta actuació ha estat possible gràcies a la subvenció del Departament d’Empresa i Treball, Economia social i el Ministerio de Trabajo, Projectes singulars de promoció de l’economia social i solidària, creació de cooperatives i projectes d’intercooperació

Notícies